Stappenplan zonnepanelen

Stappenplan zonnepanelen


Voor de aankoop van zonnepanelen zijn een aantal stappen noodzakelijk. Door het volgende stappenplan te doorlopen, kunt u precies bepalen welke set zonnepanelen het meest geschikt is.

Bepaal het aantal panelen
De hoeveelheid panelen die u kunt / wilt hebben hangt af van de ruimte op uw dak en het verbruik aan elektriciteit per jaar. Ook is het uiteraard van belang hoeveel u wilt investeren.

Schuindak:Neem 95% van het beschikbare dakoppervlak dat schaduwvrij is en deel dit door factor 1,65 (de oppervlakte van een paneel). Uw dak dient gericht te zijn op het zuidoosten tot zuidwesten.

Platdak:
Deel het beschikbare dakoppervlak dat schaduwvrij is door factor 3. Wanneer de panelen op een platdak geplaatst worden staan deze in aluminium bakken op circa 2 meter van elkaar, waardoor meer oppervlakte nodig is.

Panelen vs Omvormer
Het is niet altijd mogelijk uw maximaal aantal panelen aan te sluiten op een omvormer en daarom zijn er sets samengesteld. Neem contact op voor meer informatie

Verbruik
PV op dakDe energieleverancier is, tot de grens van uw eigen verbruik, verplicht om u dezelfde prijs te geven als de prijs die u betaalt, incl. BTW en belastingen. Wanneer u per jaar meer energie opwekt dan dat u verbruikt, krijgt u een andere (lagere) vergoeding welke varieert per energiebedrijf (tussen de €0,05 en €0,09 per kWh). Hierdoor is het niet rendabel om meer elektriciteit te produceren dan dat u zelf verbruikt.

Als u bijvoorbeeld 3.600 kWh per jaar verbruikt, wordt de grootste set 16 panelen. Deze set zal ongeveer 3.500 kWh opbrengen, waardoor u nooit meer zult produceren dan dat u jaarlijks verbruikt.

Meer informatie en vrijblijvend advies?

Neem gerust contact met ons op.
Bel 050-7271020 of verstuur onderstaand formulier.

  Uw naam (verplicht)
   
  Uw email (verplicht)
   
  Uw telefoon (verplicht)
   
  Uw bericht

  Ik geef toestemming voor het verwerken en eventueel opslaan van de ingevulde gegevens,
  zie privacyverklaring (verplicht)
  Ja

  Deel deze pagina: